Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2009 15:54 - Хапки от реалността
Автор: mariamarinova Категория: Други   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
1



Много крехки, много раними, много чувствителни се оказват известните хора на България. В началото на новия телевизионен сезон стартираха и нови или поредни сезони на рейтингови шоу предавания. Това, което ми привлече вниманието е шоу предаванията от танцувално спортен характер.  „Заредих” се пред телевизора с надеждата, че комбинацията от звук и движение с подчертан спортен елемент, поднесено в лека форма /шоу / ще ме забавлява, ще ме разтовари откъм ежедневни ангажименти и грижи. Да, да! – двойно положително отрицание. 

Скъсани, разтегнати коленни и ставни връзки, схващане на мускули, ишиас, лумбаго, хернии, физическа преумора, фрактури, натъртвания, психически разстройства и отклонения, настинки, грипни вируси . По бетер и от медицински алманах. От толкоз болежки и мен ме заболя… главата и прибягвам до аспирин.

Конфликт на интереси, шуробаджанащина, тенденциозност в отсъжданията, неприязън на лична основа, некомпетентност, непрофесионализъм. Вече съм пишман!  Шоуто прилича на хибрид  между петъчен парламентарен контрол и конгрес на БФС.

Подмяна на регламент и правила в движение, допускане на изключения израждащо се в стандарт. Рейтингово оправдано толериране на поведение граничещо със скандал, лош вкус, невъзпитаност, недисциплинираност, наглост. В отделни моменти чиста и натурална простащина и простотия. В други моменти цупене, сръдни, сълзи и сополи – израз на инфантилност.

А трябваше да е танцувално състезателно шоу!

Така както е тръгнало танцувалните умения на известните хора в България може и да не разберем, но някой отличителни белези на психо-физическото им състояние ни се избистриха, без дори да сме го искали:

1.       1.Мнозинството от известните хора в България се приемат за много важни личности / V.I.P /.

2.       2.Мнозинството от известните хора В България се приемат за по – висша категория индивиди, за които се правят изключения, промени и нарушения на правила, регламенти, закони.

3.       3.Мнозинството от известни хора в България страдат от мания за величие.

4.       4.Мнозинството от известните хора в България са с огромни пропуски във възпитание, морални,етични, и естетични норми, образование, култура на поведение и общуване.

5.       5.Мнозинството от известните хора в България има невярна самооценка на качества, умения и недостатъци.

6.       6.Мнозинството от известните хора в България не различава добро от лошо, позитивно от негативно, ирония / сарказъм от подигравка, критика от обида/клевета.  Съвет: мнозинството от известните хора в България има спешна нужда от психиатри и психолози.

7.       7.Мнозинството от известните хора в България са безволеви.

8.    8.Мнозинството от известните хора в България са със слаба здравна култура и ненормално болнави организми.

9.       9.Мнозинството от известните хора в България са известни със своята известност.

Ако таите надежда, че все в някой от епизодите ще става дума за танци и състезание, вероятно ще продължите да включвате телевизора на съответния канал в определено време. При мен лично надеждата за разтоварващи и развлекателни час – два се изпари още с обявяването на Сашка Васева като V.I.P участник в българския /побългареният/ вариант на танцувалното състезателно шоу. Приятно гледане !

 


Тагове:   телевизия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 222028
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930