Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2009 16:29 - Цената на климата ?
Автор: mariamarinova Категория: Други   
Прочетен: 3294 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само преди дни приключи форума посветен на климатичните промени в Копенхаген, наречен мелодраматично Хоупенхаген, идващо от английската дума hope – надежда.  Какви точно са надеждите не стана съвсем ясно, но пък за сметка на това се раздадоха патетични призиви и обещания за поемане на конкретни ангажименти, но на следващата подобна среща догодина.  

Може би ще прозвучи малко крайно, но две държави за пореден път се показаха като световни терористи. САЩ и Китай.  На практика най – големите замърсители принудиха останалите държави да правят отстъпки компенсиращи отказът на двете държави да направят каквото и да било освен да приказват за притеснението си от глобално затопляне, топене на ледове и прочее климатични промени. Посланието, което направиха те в прав текст звучи, според мен приблизително така: „Икономическата мощ ни позволява да увеличаваме и развиваме индустрията / сочена за основен виновник за затоплянето на климата и произтичащите последици / . Всички останали трябва да поемат и поделят нашият дял от отстъпки и компромиси. „  По притеснителното е, че всъщност няма кой да се противопостави на това дипломатично извиване на ръце.

Дори и напълно да приемем позицията на скептиците, че всъщност климатичните промени са нормален и естествен процес не влияещ се от човешки фактор, то тогава идва въпросът : Защо биват похарчени милиони за подобни форуми, конференции, срещи ?  Със същия успех разните му там лидери, държавни глави и министри биха се разбрали по „Скайп”.  Ако не по – екологично, то поне ще е по – евтино.

И на цялата демонстрация на мускули, на цялото изнудване, не разбрах как се вписва нобеловата награда за мир връчена на американския президент Барак Обама.  Днес може би мирът е да изпратиш още няколко хиляди с пушкала в ръце, да поддържаш военни мисии по цялото земно кълбо, да изсипваш трилиони във военна индустрия. Това повече прилича на налагане на нов световен ред, но не и на мир.  Да се върнем обаче към климатичните промени.

Срещата в Копенхаген потвърди факта, че климатичните промени са просто разменна монета, а загрижеността за околната среда си остава само на ментално ниво. 

Всъщност природата непрестанно демонстрира, че има достатъчно съпротивителни сили, и  че навреме се отървава от баласта. Пък, че баласта се е взел за  вся и всьо си е проблем на баласта.  Земята я е имало преди хомосапиенс ще я има и след  хомосапиенс, страхът от унищожение си е единствено за сметка на хомосапиенс.

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - Нещата са още по-дълбоки, откол...
30.12.2009 16:33
Нещата са още по-дълбоки, отколкото показва тази среща .... става въпрос за ВЛАСТ !
цитирай
2. mileidi46 - izteglete ot internet filma
30.12.2009 16:36
ZEITGEIST--v 3 4asti e...
i 6te namerite otgovor na tezi vaprosi...
PREPORA4VAM vi GO!!
цитирай
3. mariamarinova - Ще го потърся.
30.12.2009 16:40
Благодаря!
цитирай
4. borsi - Ще цитирам себе си от един форум
30.12.2009 16:43
Случката е от преди срещата в Копенхаген, но медиите и на вън доста упорито мълчаха едно понеже някой са си направо гузни, че се подадоха на истерията, а други от интерес.
На кратко случая, както е предаден на мен:

Група руски хакери разбиват пощите на няколко човека от университета и откриват, че всъщност много от данните по глобалното затопляне са фалшифицирани от години. Учените фалшификатори си обменяли стратегии по фалшифициране на данните както и самите данни.
Не обаче само това - Когато скандалът се раздухва и питат учените от университета къде са данните записвани поне от 150 години насам (всеки ден нали синоптиците мерят температурата), онези отговарят - Понеже нямало къде да ги съхраняват, ги изгорили !!! )))
Това са не повече от 2-3 сандъка документи, събиращи се в едно мазе, но някой смята, че истинските, а не фалшифицираните данни ще извадят на свят цялата мистификация наречена глобално затопляне.
Озоновата дупка пък за ужас на тези фалшиви еколози се затваря.
А бил ли е озонът въобще застрашен?
Даже аз който съм тотално скаран с химията съм наясно, че няма как озонът да изчезне, но нека някой по-светнат от мен колега ви обясни какво всъщност е той, как се е появил в атмосферата и защо пак ще си го има.
В случая с озоновата дупка, все пак има причина - Финансова. Може да питате в корпорация DuPont защо, защото те бяха най-силно заинтересовани да "има озонова дупка" и тя да става все по-голяма
Много медии на запад също се опитват да не дават гласност на случая защото това поставя в много деликатна и смешна ситуация не само антиглобалисти, еколози и всички онези стотици хиляди хора отиващи в Копенхаген, но и самите държавни лидери, които от години тръбят, че се борят с глобално затопляне, изхарчиха милиони и милиарди долари за да се борят с него, а такова всъщност не само няма (има затопляне последните 30-40 години, но в климата също има цикличност), но и към 2020-2040 година се очаква спадане на температурите в световен мащаб от някой малко по трезво мислещи хора.
Реално през 1000 година , когато викингите са стигнали Гренландия и Канада, климата е бил доста по-топъл от сегашния. Факт. Захлаждането всъщност идва около 1200 година като апогея е около 30 годишната война, като тогава климата се води дори като мини ледников период.
От тогава насам имахме отново затопляне, но то е вече към края си.
От срещата в Копенхаген, всъщност само Китайците говориха разумно, като сигурно са гледали недоумяващо всички тези подскачащи идиоти начело с нашите европейски лидери, Обама Хюсеинович и Медведев, дрънкащи наизустени фрази, без въобще да съзнават какво говорят Жълтурквоците обаче са си деликатни хора и само кимаха с "да" (да не обидят някой), но категорично отказаха да се правят и те на глупаци.
Ще стане голям скандал, колкото и да го потулват.
Зелената енергия е много хубаво нещо, хубаво е да пазим природата и в Темза отново да може да се лови риба, дано и нашите реки да можем, но не бива да се харчат милиарди за глупости, а реалните проблеми да се загърбват с някакво измислено затопляне.
Хората със всичките си заводи не могат да стоплят въздуха, нито да го охладят. Само един от големите вулкани по земята да изригне и ще забравим и за затопляне и за всичко, а на 1 май ще гледаме сняг почти всяка година.
Както ми каза един доктор на науките от БАН преди месеци - От "Ядрената зима" насам не е имало толкова голяма измама в науката, но докато "Ядрената зима", не струваше почти нищо и имаше все пак положителна роля за да не се стигне до трета световна война, то "Глобалното затопляне" струваше милиарди до сега, а от него полза няма.

Във всеки случай идиотията е пълна - Преди дни гледам бившия член на Бийтълс Пол Маккартни по телевизията, вегетарианец на дърти години и леко вкретенил се бивш хипар, милионер сега - Да сме изтребели овцете по света с 30 % защото затопляли климата (С пръцкането си !!!) и в цял свят в понеделник да не се ядели месо и мляко.
Дожаля ми за човечеца, да ви кажа.

СО2 в атмосферата, в някой столетия е била в пъти повече от сегашната, още преди повявата на човека в Европа Ледът в Гренладия и Антактида пази мехурчета въздух от десетки хиляди години насам.

Лятото на 1816 г. в Европа и САЩ времетото тално се е обьркало. Вали непрекъснато и е студено както през Ноември. В някои области през юли и август дори вали сняг. Реколтата изгнива или измрьзва. В Ирландия, Франция и Швейцария хората гладуват. Десетки хиляди умират. 1816 влиза в историята като „годината без лято". В Ирландия по-голямата част от реколтата загива, което води до глад, съвпаднал с началото на епидемия от тиф. Смята се, че броят на дадените между 1816 и 1819 г. жертви е 100 хил. души. В Швейцария селяните с оръжие бранят нивята си от орди изгладнели мародери. В отчаянието си хората си правят супа от трева. Времето сякаш е полудяло и в Новия свят. Източното крайбрежие на САЩ преживява най-студената зима на всички времена. През юни, юли и август земята там е скована от студ. Но не вали, така че, каквото не е измръзнало, изсъхва.... http://www.stringmeteo.com/forum/viewtopic.php?p=77355

Пак от същия форум - "... В Х в. настъпил Средновековният климатичен оптимум, който продължил 400 години. Гренландия се зеленеела, а шведите отглеждали грозде! Затоплянето на климата стимулирало човешката дейност. Строителството, индустрията и науките отбелязали връх. Европейците отправили смел поглед към далечни земи и се подготвили за завладяването на Новия свят.
От XV в. настъпил следващият хладен цикъл, известен като "малката ледникова епоха", която продължила до началото на ХХ в. Особено студено било през XIX в. и за това допринесли "обичайните заподозрени" - вулканите на Индонезийския архипелаг..."

Голяма мистификация въобще и много хора ще се чудят какво да казват за да не излязат глупаци, но тепърва ще се види как ще се развият нещата.
цитирай
5. borsi - Ето и малко по темата - Почва да се размирисва
30.12.2009 16:50
07.декември.2009

ООН ще разследва "климат гейт"

Шефът на Междуправителствената група на експертите по изменение на климата към ООН Раджентра Пачаури обяви, че е необходимо да бъдат разследвани въпросите, свързани с фалшифицирането на данните по изменение на климата.

Изявлението на висшия чиновник е продиктувано от изнасянето в интернет през ноември от хакери на нови данни и документи, доказващи такова фалшифициране. Случаят, който медиите вече наричат "климат гейт", се отнася за скандалните промени на документи по темата в университета в Източна Англия, занимаващ се с изследване на глобалното затопляне.

Припомняме, че според някои учени данните са преправени така, че да създават илюзията за съпричастността на човека към измененията в климата. Представители на университета пък опровергаха тези изявления и посочиха, че приведените като пример кратки цитати са извадени от контекста им. Все пак от образователната институция заявиха, че ще бъде организирана независима проверка на данните.

http://www.hicomm.bg/bg/articles/hiend/8557/ООН-ще-разследва-климат-гейт-/
цитирай
6. mariamarinova - Да си призная съм
30.12.2009 18:18
повече скептик относно климатичните промени. Прочетох един любопитен роман "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън. Звучи доста убедително. Разбира се, това мое убеждение в никой случай не означава, че не ме е грижа за околната среда. Доколкото ми позволяват възможностите се старая да я пазя чиста. Изхвърлям си боклука в оказаните за целта места, гася осветлението в помещенията, в които няма никой, и все от сорта. Това обаче не променя факта, че малки или големи хората нанасят щети на природата и рядко възстановяват. Досега не ми е известен случай на компания свързана с дърводобив и обработка да е засадила фиданки на мястото на вече изсечените дървета. Искам да кажа, че консуматорското съществуване на човека със сигурност оказва влияние на климата като цяло. Все пак е страхотна възможност за бизнес, нали!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 221295
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031