Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 14:51 - „ Собствеността поражда страдание!” II Част
Автор: mariamarinova Категория: Хоби   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като се преминали през трасето от мотавации, навлизате в блатна, постоянно мъглива местност. Тук земните духове, блатните чудовища, носят баджове* с длъжности: брокер, кредитен консултант и инспектор, данъчен и общински чиновник, съдия по вписвания, нотариус. Запомнете, че те винаги са повече отколкото всъщност можете да понесете, както и че един винаги се е спотаил зад последното дърво. 
Докато сте все още в тръс и мозъка Ви не е побеснял трябва да вземете съдбоносно решение отнасящо се за личната Ви финансовата политика . Как ще платите ? Основно начините са два – кеш и кредит. При кешовото плащане, може би , ще намалите общия брой години на присъдата си за масово и предумишлено убийство, но само това. При кредитирането – най – точното мерило за броя на годините на вашата присъда е „ таксиметров” апарат. Снабдете се с него – той ще е единственото точно и прецизно изобретение.
Ако заложите на „Кредит”, е…, не сте заложи ли на кон –победител, но не се косете и „КЕШ” няма да е първенец. Тъй или иначе вече сте направили избора си! Ще отделим внимание на „Кредит”, защото неговите бегови характеристики познаваме по – малко. Видът кредит зависи дали Вие самият сте „министър С или БЕЗ портфейл”. Ако сте от първия тип, тогава „кандидатствате” за кредит равняващ се на разликата/липсата между вашите пари, авоари и цената, която трябва да заплатите за конкретния имот. Не си мислете обаче, че само, защото са ви кредитирали с част от парите ще Ви направят и частична ипотека. Такова понятие не съществува. Няма как да се постави демаркационна линия насред тоалетната и да бъде ипотекирана само лявата и част. Все пак имате възможност за лавиране. В ляво – ипотекира се имотът, който искате да закупите с кредит, в дясно – ипотекирате срещу исканата от Вас сума друг, задължително условие – ВАШ недвижим имот. Ако, от ръкава извадите някой онаследен имот, който Ви е в излишък и би бил достатъчен като залог , можете него да ипотекирате. Не сте ли обаче единствен наследник хич и не се захващайте. Ще попаднете в измерение, в което никой от познатите Ви – Нютон, Айнщайн и прочее не са на почит! Който и имот да заложите – документите, която трябва да набавите пак ще са с обема на архива на “Royal Geographic Society”* Имайте предвид, че тези документи не са безплатни. Стойността на къс хартия – формат А4 с изпринтени върху му букви и препинателни знаци – ще им придава характер на древни папируси във вашите очи. За цените на документите обаче ще заделя място по – нататък! 
Ако сте от типа „мистър без портфейл” тогава „кандидатствате” за кредит, който да възлиза на цената на набелязания имот или иначе казано 100 % финансиране. 100 % финансиране от и на КАКВО ? 100 % за банката и 100 % за Вас са две напълно различни понятия. Забравихте ли !? Това не е математика, това са финанси! За да уеднаквите вижданията си по – въпроса за процентите… тяло В /Вие/ трябва да извършите действие „изваждане”, което ще Ви придвижи до тяло А/банката/, и ако действието „изваждане” е достигнало до правилната/вярната/ разлика, процентите на тела А и В може и да съвпаднат.
Бележка* - процентите финансиране са зависими от вида недвижим имот. Ако сте си харесали нива, върху която възнамерявате да построите къщата на мечтите си процентите на финансиране са далеч по – малко от харчовете, които ще направите при закупуване на парчето земя и строителството на лелеяната къща. Ако сте си харесали панел, епк и гредоред също забравете за 100 %. Днес изобщо не е моментът да споменавате и жилище на „зелено”. 100 % бихте могли да постигнете за имот, ново ЗАВЪРШЕНО жилище, както и за старо, монолитно/ тухла/.
Следва продължение… 


Тагове:   страдание,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 222231
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930