Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 16:57 - „Ум царува, ум робува, ум патки пасе!”
Автор: mariamarinova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3976 Коментари: 2 Гласове:
0



 Мечтали ли сте да изкачите връх Еверест? Искало ли Ви се е да посетите езерото Байкал !? – Ако си българин няма нищо по – лесно от това! Според българските зрелостници, която дума в този случай трябва да е в кавички, та, ако си българин и живееш на територията на Република България сбъдването на тази мечта, на това начинание е не само лесно, но и вероятно ще Ви излезе евтино. И двете – връх Еверест и езерото Байкал са в планина Рила!!! 
Ако си мислите, че в Дунавската равнина се отглежда пшеница, сте с дълбоко погрешни познания. Там се отглежда ориз !!! Пак според тези „зрелостници” Дунавската равнина спокойно можем да я наречем „Оризището на Балканите”!!! Аз чак сега си обяснявам защо на гр. Червен бряг на галено му казват „Червен Китай”. Но за да сме в унисон с титаничните знания на „зрелостниците” предлагам веднага щом ни отпуснат от Брюксел пари за земеделските стопани да им закупим островърхите шапчици, сини куртки и панталони с широки ръкави и крачоли.
Друг вечно лелеян географски феномен също вече е факт. Морето и планината се „събраха”. Така „гларусите” вече ще наричаме „планинци” и обратно. Все пак нос Калиакра е в Родопите!!! Жалко само, че изборът за нови седем чудеса на света вече е към своя финал. Така най – чудото на чудесата, а именно морски нос в планина остава извън класациите. Но пък, то това чудо невиждано класации не го ловят! 
Всъщност, отново според „зрелостниците” не са един и два природните феномени на територията на България. Дори феномен е слабо казано. Това са противоречащи на всички физични, географски, природни, вселенски бих казала закони. Защото, къде другаде освен в абсурдната държава България можете да наблюдавате как масив, Рило - Родопския масив ведно с р. Марица се вливат в Бяло Море !!! Къде другаде можете да наблюдавате река да се влива в планина!!! Нима не знаехте!?!? Река Искър се ВЛИВА в Рила планина!!! 
Всъщност „зрелостниците” се оказват и доста далновидни младежи и девойки. В животинския свят на България преобладават говедата !!! Вярно не, става съвсем ясно дали в преносен или пряк смисъл са умозаключили младите хора на България, но пък е доста вярно! Само има една съществена разлика – онези говеда в пряк смисъл от тях поне полза има, докато онези в преносния, за тях какво да кажем – носят глави на раменете само за баланс. Питам се само като какви говеда се самоопределят „зрелостниците” !?
Ако ли пък нямате и хал хабер от анатомия отидете до рилските езера. Там освен да се насладите на красиви и величествени пейзажи, освен да подишате чист въздух, да прекъснете за кратко заседналия и застоял начин на живот ще научите и основни анатомични понятия докато обхождате седемте езера. „Окото, Бъбрека, Сърцето, Мозъка, Ухото, Носа и Устата” – са названията на седемте рилски езера!!! Така, ако имате затруднения в обяснението, какво аджеба е бъбрек, сърце, мозък на невръстното си отроче, да речем си решавате проблема. Посочвате конкретното езеро и „Те ти булка, Спасов ден!”. 
Съвет на „зрелостници”: Ако сте изпаднали в бедствено положение и не сте част от фауната на Рила планина не търсете помощ от „Червения кръст”. Все пак това е организацията, под чиято юрисдикция, закрила попадат само и единствено животните обитаващи Рила планина!!!
15% от зрелостниците тази година ще се явят на поправителна матура. 
Средният успех на „зрелостниците” по български език и литература е 54 точки от 100 възможни при явили се над 74 хиляди души. На матурата по математика средният успех е 49 точки от 100 възможни. Оценка „слаб 2” за всички предмети е 13 146. 1463 „зрелостници” са получили „ Слаб 2” и на двете матури. А, 33 „зрелостници” са постигнали и впечатляващата „Нула” като брой точки. 
23 095 „зрелостници” са получили отлични оценки. 8591 зрелостници са получили отлична оценка и на двете матури.. 166 „зрелостника” са събрали максималния брой точки - 100.
Според МОН и министър Даниел Вълчев зрелостниците се справяли по-добре на затворените въпроси . Оттам отчитат, че професионалните гимназии /бившите техникуми/ са с най – ниските резултати от матурите, и независимо от предизборната ситуация в момента експертите и отговорните фактори щели да обсъждат проблема. 
Тук е мястото да припомня една приказка : „Ум царува, ум робува, ум патки пасе!” 
Съдейки по откровените глупости писани от „зрелостниците” на матурата по география очаквам да падне и голямо умуване в министерството на образованието и науката. Чак ме хваща страх да си мисля, какво ли са написали по български език и литература!?!? 
А, настоящият принципал на образованието и науката е по – добре да отиде да катери Еверест в Рила. Току виж от разредения въздух му се избистри акъла! Защото прост прочит на написаните простотии не води до заключението, че „зрелостниците” се справят по – добре при затворени въпроси, а че на улицата излизат няколко хиляди слабо образовани, с бедна, да не кажа никаква обща култура, некомпетентни „говеда”, които ще могат да броят до дванайсет лева – толкова, колкото да продадат своя глас и да поставят следващото го..., пардон, следващия принципал на „трона”. 
Такива Ви трябват, нали? Инертна маса, без капка мозък в главата, че само да папка и слушка, и патки 
 
да пасе! 
 
 





Тагове:   матури,   география,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ужас, ужас!
09.06.2009 19:38
Всеки път като чета "зрелостните " бисери, си мисля, че по-големи простотии не могат да се измислят, а на следващите матури и на кандидат-студентските изпити ме опровергават! А какво да кажем за писанията във вестниците - те са сътворени от най-добрите, най-грамотните, най-образованите, завършили журналистика! Обаче това е целта - прост народ, слаба държава!
цитирай
2. mariamarinova - Така е за съжаление!
09.06.2009 20:26
А, специално БГ преса спрях да купувам и съответно да чета преди пет години! Там човек също може да прочете изумителни простотии. Само преди два дена ги гледах с недоумение. На пресконференциите след изборите - пет шест джвакаха дъвки, бяха облечени някой от тях като за кръчма или излет. Други пък задаваха въпроси, които отнемаха минимум пет минути осмисляне! Беше гротеско, пошло и грозно! Не, че политиците ни са заслужили друго поведение на среща си, но ако не се самоуважаваш, няма как и другите да те уважават! А "зрелостниците" те просто са един супер некачествен продукт, но такъв е необходим на някого. И всяка брънка от образователната система го доказва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 221979
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930