Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2009 20:40 - Всеки луд с мечтите си!
Автор: mariamarinova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3164 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Странно нещо са това мечтите – мечтаеш, мечтаеш и току вземе, че се сбъдне! Едни залагат на собствените си възможности, други на късмета, трети на звезди. Последната опция за случване на мечти отдавна съм я отписала, по простата причина, че дори и да съм „притежавала” щастлива звезда, то тя е била падаща. Това с късмета също отдавна съм го отхвърлила като вариант за случване на мечтите. Късметът е чиста теория на вероятностите, а пък и за да си дори и един процент вероятност...знаете, трябва поне фиш да си пуснал! Остава да разчитате на собствени възможности, чрез които да сбъднете една или друга своя мечта. 


Всъщност въобще не е важен методът на достигане на една мечта. Важна е самата мечта. 
Вероятно, ако сте сбъдвали някоя своя мечта Ви се е случвало да се питате: „А, после какво!?” или може би е оставало във Вас едно странно усещане : „Е, това ли беше!?” Ако сте се чувствали, макар и за секунда разочаровани след сбъдването на мечта, то навярно сте попадали и в лабиринта от мисли, аджеба мечтите не са ли само за това да се мечтаят, не да се случват!?
Въпрос на гледна точка , бих казала. 


Мечтите са обвити в една приказност, романтичност. Дори само фактът, че са в бъдеще време ги прави символ на надеждата, която сама по себе си е перпетум мобиле – вечният двигател, на всичко отгоре и екологично чист. Мечтите обаче могат да преминат и отвъд общоприетото. Тогава започваме да ги охарактеризираме като налудност и вече не са мечти, по – скоро фикции. Макар и да има известна злокобност в това, фикциите биват по – често реализирани от мечтите и по – рядко имат разочароващ ефект. Добре известни са двете Световни фикции! 


Разбира се, има и чисто практични мечти, които по – често определяме като желания. Тях много пъти етикираме като обикновени, земни, нормални, дори. В по – малка или в по – голяма част желанията са по – лесно постижими, изискват не големи усилия и при тях степента на разочарование след реализацията е минимална.


Каквито и определения, епитети да прибавим, онези страстно лелеяни планове в главите ни са мечти, онези напористо и целеустремено преследвани намерения са мечти. В какво ще ги превърнете след като ги достигнете вече е съвсем отделен въпрос? Трябва ли да ги достигаме, да ги реализираме, въобще!?


Имам си отколешна мечта, фикция по правилно. И като казвам отколешна, говоря сериозно. Тази моя мечта датира от времето на „Минерал Сувенир” и „ Нар Кооп” , някой от по – големите читатели знаят и познават това време. За по – младите ще кажа – ами търсете и прочетете, няма все на готово! Това не е справочник на понятия от миналото! Та, за мечтата...


Да ме допуснат с бухалка в голям и скъп специализиран магазин за кристална посуда – чаши, чинии, салатиери, вази и всякакви такива едни домакински и кухненски прибори и предмети. 


Дали е желание, фикция или мечта – незнам, но познавайки бегло собствената си персона това ще е миг на върховно щастие и личен триумф. 
И тъй като мечтите и лудостта в главите ни са безплатни и де факто, и фактически се оказва, че сме богати. Можем да си мечтаем и да си лудеем до безкрай. 


В края на краищата дали са шантави или не мечтите ни няма значение. Важното е докато мечтаеш и докато случваш мечтите да си като пеперуда...лек, волен, свободен.



Тагове:   мечти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И това е великолепно!
19.06.2009 02:06
Не го дочетох от страха ,да се пристрастя към четивата ти,но са бисери сравнение с много други.Твоето слово води и увлича.
Успех:)))
цитирай
2. eien - Признах Ви!
19.06.2009 03:40
Така е!
цитирай
3. rpatel - Страхотна си! Точон днес започнах ...
19.06.2009 08:25
Страхотна си! Точно днес започнах деня си с една голяма мечта и с една истиска молитва към Господ да ми помогне да я сбъдна, защото мечтата ми е твърде трудна за сбъдване, а и не е нещо, което зависи от мен. Ех, ако зависеше от мен, но е много по-сложно. Както и да е. Няма да я споделям, защото казват, че ако споделяш мечтите ти не се сбъдват. Дали е истина или не това повереие, кой знае? Но все пак аз ще си мълча. Желая ти усмихнат ден и ти благодаря за хубавия постинг!
цитирай
4. mariamarinova - Искрено Ви Благодаря!
19.06.2009 13:44
Оценката и пожеланията Ви са много ценни за мен. И като типичен представител на зодия Водолей ще се улея и днес ще се надуя като пуйка!:) Още веднъж Ви Благодаря!
цитирай
5. анонимен - dimish17
20.06.2009 13:34
ОПАЗИЛ БОГ ОТ ОСЪЩЕСТВЕНА МЕЧТА!
"Всъщност,не е важен методът на достигане на една мечта.Важна е самата мечта".
Прекрасно!...но,защо цялото следващо изложение
(много "поетично"),на практика обръща тезата точно наопаки(много реалистично) и което би могло да се формулира така:
"Не е важно каква е мечтата,а пътят който ще
извървиш,за да(ако имаш късмет)...не я достигнеш
никога!"
И тогава ще разбереш,че неосъществената мечта
ще ти донесе само едно разочарование,докато
нейната "посестрима",може би,"безброй"
"Вярата(мечтата) е убила много повече хора,отколкото неверието."
....Приятен размисил върху "казаното"...
цитирай
6. анонимен - The best
09.07.2009 13:25
Da mnogo dobre , napisano / prepisano ...nqma znachenie. Pishesh li i v nqkoi vestnik. V edin ot tekstovete spomenavash che jivee6 v grad kadeto e izbran 60 g, pensioner ot Gerb :) ima li i drygi link kam tvoi nesta ??
цитирай
7. mariamarinova - Отговор.
09.07.2009 20:51
Не не пиша и не публикувам във вестници, списания и прочее. За мен има значение и ще кажа, че не е преписано, но авторското право, особено в интеренет се оказва една доста призрачна материя! Там, където публикувам е в други два блога - http://wordandphoto.blogspot.com/ и http://mariadmarinova.blogspot.com/ - в първия съм съавтор на блога, но вторият е личен блог. Преди време публикувах в "БГ Репортер", но именно защото не бяха много ясни правилата относно авторството прекратих взаимоотношенията с тях. Предполагам, че са спазили уговорката и са свалили всички мои неща, доколкото ми е известно не са премахнати само в Свежо като препратки към въпросния сайт, но ми обясниха, че това не можело да го направят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 222225
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930