Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2009 10:22 - Може, но не е така!
Автор: mariamarinova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
1



Може ли да бъде другояче?  Колко и какви усилия са нужни за да се почувстваш поне мъничко по – добре сутрин щом отвориш очи?

Докато отпивам от кафето, гледам през прозореца. Детската площадка зад блока ме зарежда с позитивни настроения. Шарените катерушки и пейки, поддържаните тревни площи, чистотата. Може, но не е така! Катерушките корозират. Пейки въобще няма. Тревните площи са зле поддържани или неподдържани.  Мръсотията обсебващо много. Всяка сутрин съседът от втория етаж пие своето кафе по същото време и всяка сутрин  хвърля фаса си през прозореца ритуално. А самата площадка е препълнена с автомобили. Какво пък толкоз!? То и без друго деца отдавна не играят тук, защо да плащам паркинг ?

На път за работа се разминавам със съседи и познати от квартала. Усмивка, поздрав пожелание за хубав, спорен или лек ден! Може, но не е така ! Редят се кисели физиономии. Ако някой отвърне, то звучи повече като ръмжане, заяждане, дори псувня. Бързо, бързо сваляш усмивката от лицето си, защото рискуваш или да те заподозрат в налудничавост, или да се настървят, само защото се чувстваш добре или частично щастлив.

Пристигам на работното си място. Изпълнявам служебните си задължения методично, съсредоточено, отговорно. Може, но не е така ! В пространството циркулират клюки, сплетни , празни приказки и между другото се върши някаква работа. Отдадеш ли се на работата си, вършиш ли я съвестно биваш нарочен от колегите си за аутсайдер или натегач.

Всъщност, може ! Може и да спреш на пешеходна пътека без да ругаеш преминаващите, без да ги стряскаш и плашиш с клаксон и жестове. Може и да не се блъскаш в градския транспорт и все да го превземаш на абордаж. Може и да събереш изпражненията на домашния си любимец. Може и да си изхвърлиш фаса или боклука в кошче. Може и да паркираш на обозначено за целта място и да не крещиш по деца, че с велосипед са ти издрали колата или обърнали огледалото. Може и да поздравиш, та макар и само с кимване. Може и да не мърмориш докато си на опашка или в задръстване, те и без друго не зависят от мърморене. Може, и то са все елементарни неща, зависещи само от теб единствено.  Може и няма нужда от условности и оправдания, че не е така.

Може, но не е така!

 


Тагове:   може,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 222157
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930