Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2009 20:37 - Колко кокошки и патки са нужни!?
Автор: mariamarinova Категория: Политика   
Прочетен: 4754 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колко кокошки и патки са нужни в един двор? На пръв поглед странен въпрос, още повече зададен от човек, чиято представа за двор е остъклена тераса в панелен блок. Не съм си и помисляла, че мога да отглеждам патки и кокошки на балкона си, защото...освен да го усерат друго май няма да се случи.

Но, има един доста разграден, окраднат и занемарен двор и там на всеки четри, някой път и на две години всички вкупом / около 40 % / вкарваме едни патки и кокошки. Вероятно породите и на двете пернати е такава, но ни стават за ядене, ни могат да се репродуцират.

Е, та се зачудих като само усират и без друго порутения двор за какво са ни? Пък и съм виждала дворове с по десетина патки и кокошки, и те също толкова успешно окензват двора, но поне поколение дават, или угаждат превръщайки се блюдо по пекински, да речем! Тези дето са в двора, за който говоря – онзи на жълтите павета, те много бе!? 240 патки и кокошки – представяте ли си какво е количеството на курешките, дето трябва да се изрине! Пък и кой ще свърши тази миризлива работа? `Щото на никой му се не ще да нагази в л....та, та си ги държим тия патки и кокошки и те си серат ли серат. Пусто, е твърдо, та не могат да се издавят сами в собствените си л...а .
Това хлебарки да бяха досега да са се нагътали, ма това патки и кокошки – знам ли колко им е средната продължителност на живот!?

По всичко изглежда, че са се вкопали в окопи от л...а и няма да се дадат лесно.
Та, аз пак да попитам: Колко патки и кокошки са нужни за един двор? Едните да ни серат, другите да ни ....



Тагове:   двор,


Гласувай:
0



1. анонимен - Великолепно!Нещо да ми хареса
19.06.2009 01:58
Ако заместим кокошките с "писателките",където тук пишат по цели романи с граматически грешки- става великолепно.Искам да откупя права за ползване:)))
цитирай
2. анонимен - Мдааа, айде на просото...
19.06.2009 11:38
Мисля, че думите "патка" и "кокошка" са хипербули в този текст, защото не може такива УМНИ пернати да се обиждат по този начин, като се сравняват с паразитите от жълтите павета.
А за окопите от курешки съм съгласна, лошото е, че не си тръгват, а новите само прескачат и те да са в кюпа.
цитирай
3. анонимен - Мечти
19.06.2009 11:41
Казват че мечтите на хората били такива и толкова голями колкото е голямо това за което пишат и се интересуват-колкото голяма е и истината на изповедта за съгрешилите,При положение, че има добър процес на обучение от страна на обучаващият в дадена област на науката и реализацията в житейският път се получават и съответните резултати,Практическият опит обаче е в състояние да ти сърфира такива процеси за които и дори не си мечтал,Тук е мястото да докажем,че юридическата стойност е и умение да се базираш на реални неща ползвайки услугата на нормалитетните индивиди виждащи реално стойността на всеки обособен труд,В противен случай са казвали-най-много са убийците на хората и техните семейства в процентно ,дялово и т н участия,
цитирай
4. lado - това са генно-модифицирани изроди ...
19.06.2009 12:55
това са генно-модифицирани изроди - неизтребими са,защото са паразити.Докато приемника е жив и те успешно си паразитират - та си викам : сега да не им отидем да им гласуваме и ще им прережем пъпната връв......мечтиии
цитирай
5. mariamarinova - Отговор.
19.06.2009 13:54
Искренно се надявам, да не слагате и мен в категорията "писателки", при все че съзрях една -две правописни грешки в материала си. Определено са хиперболи, макар въобще да нямах идея, че ще се получи така. За патките, дори не визирам пернати. Думата, която ми беше да напиша е друга, но щях да отида в порногравския жанр и току виж СЕМ се самосезират. Вярно, че са генно - модифицирани, но някак думата изроди вече не ми е достатъчна. Поздрави!
цитирай
6. boyanov - Докога ли...
22.06.2009 11:07
Ще отговоря на авторката кратко и ясно. Докато в България всеки за всичко обвинява държавата и иска от нея да го оправи - дотогава ще има нужда от тези патки и кокошки, за които тя говори. А дали ще са проскубани и неяйценосни, зависи само от тея и погледът и на добър птицевъд.
(и като добавка - птичия тор е изключително ценен и висококачествен. С негова помощ могат да се създадат чудесни градини, въпреки че сам по себе си нищо не създава :) Помисли върху това)
цитирай
7. анонимен - пиле на грил:) в отг на боянов
08.07.2009 22:05
Господине, тя държавата вече ни е ''оправила'' и отзад и отпред - вече 20 годин...Ама не, не й вържем кусур, нека ни. А на 5-ти й разказахме ние играта, най-големите пернати :)
Можеш ли да ми дадеш определение за думата ''държава'', защото аз не знам?
Да, птичия тор наистина е ценен като добавка в почвата, но коприва и тръни най- лесно виреят...

Госпожице автор, тези пернаги много са се нагушили, бе какво ще ги правим? Сега ще гледаме следващите какви ще ги рият...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 222149
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930