Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2009 23:12 - You`ve lost that lovin` feeling
Автор: mariamarinova Категория: Тя и той   
Прочетен: 1990 Коментари: 3 Гласове:
0



Подарят ли Ви тиган с тефлоново покритие за рожден ден, подарят ли Ви комеплект за бръснене на известна спортна марка за имен ден...,имате проблем или както се пее в песента на „The Righteous Brothers” сте загубили любовното чувство.
Какво всъщност е любовното чувство? Какво всъщност е любовта?
Какво ли не!
От пърхане на пеперуди в стомаха до глуповата, на пръв поглед идиотска, безпричинно появила се усмивка. Усещане за щастие породено от щастието Ви, че сте щастие за друг, който на свой ред е щастлив, че е щастие за Вас и Вие също сте щастлив!
Любовното чувство е и пощръкляли хормони, химична реакция на тялото.
След като е всичко това и какво ли още не, защо ако не го губим в даден момент напълно, то поне го притъпяваме и потулваме надълбоко? Защо го поставяме на „глухия” коловоз и го докарваме до там да подарим тостер на съпругата, приятелката и ренде на съпруга, приятелят? Не, че няма нужда от тези така универсални уреди, още повече ако са саркастистичен намек за характерни белези, но със сигурност няма и помен от любовно чувство. Поне аз не откривам нищо чувствено, нищо любовно в тенджера под налягане, вълнени или хавлиени чорапи!
И тук няма ни писани, ни неписани правила. И тук всичко е условно. И тук всичко е възможно и също толкова невъможно!
Много често сме чували мастити и не толкова мастити психолози, психоаналитици и всякакви психо- да ръсят съвети, да ни приканват да посетим кабинетите им за да ни консултират със 100 лв. на час!
Все си мисля обаче, че не е нужно да Ви обърнат джобовете за да чуете само и единствено, че ежедневието и рутината са главните виновници за да загубите любовното чувство!
То е видимо и логично, и не е нужно да си прочел и ред от теориите на Фройд.
Измежду житейстките роли, в които по цял ден влитаме и отлитаме по задължение, по - бързо дори от светлината не ни остава нито време, нито желание, нито чувства. Изразходили сме ги по задължение.
Толкова често преобличаме чувствата си, съобразно ролите , които сме си самонатрапили да играем, че дори не забелязваме, че са избеляли и вехти, а и рутината досущ като молец ги прояжда. Само дето тук с течен или прахообразен препарат и дали три, пет и осем в едно няма нито да им възмърнем цвета, нито ще възтановим плътността, еластичността на материята! Пък и хич не е секси, и любовно да се взираш в шумящата пералня, най – много свят да ти се завие.
Странно нещо е това любовта! Има универсални, общовалидни методи да загубиш чувството, но да го намериш и задържиш е индивидуален и несравним акт. Затова и твърде често съветите се израждат в мечешки услуги що се отнася до любовта.
Поради тази причина само и единствено ше споделя собствения си опит да запазя онова..., любовното чувство!
Всичко, абсолютно всичко що се съотнася до любовното чувство е въпрос на гледна точка. Това е основно заключение, до което достигнах в борбата да запазя пърхащите в стомаха ми пеперуди!
Гледната точка е тази полоса, която за миг само Ви превръща от бездомен бродяга в гражданин на света и пътешественик. Ето Ви гледна точка :
Заедно сте от няколко години. От денонощието реално и будно прекарвате заедно 2 – 3 часа, предимно в мълчание пред телевизора или разминавайки се в жилището, докато извършвате рутинни задължения, разменяйки по някоя не много съдържателна реплика. В повечето от нас се зараждат страхове и съмнения, че „нещо не е наред”, „нещата не вървят”. А сега, само за момент, помислете за тези провокирани от бита ситуации като за момент на върховна интимност. Степента на познаваемост е достигнала своята кота и Вие изпитвате наслада само от присъствието на половинката си. Не са необходими думи. Чувствате се щастлив от самото присъствие на обекта на любовно чувство.
Въпрос на гледната Ви точка – рутинирани до съвършенство съквартиранти или двойка достигнала съвършен синхрон – сами изберете!
   
image Тази фигура олицетворява моята гледна точка за връзката, съжителството, брака при класическите, двуполови /мъж-жена/ двойки. Единият кръг е Аз, другият кръг Той/Тя. „Окото” оформило се вседствие на навлизане на двата кръга един в друг е Ние. Кръгът олицетворява всичко, което Аз-ът ведно с всичко, което е бил/а, е и ще бъде. Съответно другият кръг е това, което е Той/Тя е бил/а, е и ще бъде. „Окото” е всичко, което са били, са и ще бъдат Аз и Той/Тя .
Преди да предприемете действия и Аз да стане Ние, и то дълготрайно трябва да знаете, че Ние в основата си е ничия територия. В тази територия има само и единствено знак равно. Там никой не влиза с повече или по – малко от другия, а напълно поравно. Там трябва баланс и постоянно равновесие, иначе Ние винаги ще е в бойна готовност. Какво и колко ще внесете в Ние решавате сами. Не е необходимо да бъде като огледален образ на внесеното от Той/ Тя. Нужно е само да запазите равновесието. Друго важно условие е да не нахълтвате като побеснели или уплашени, защото рискувате да прегазите другия.
Самотата е онова плашещо чувство, което ни тласка към действия, които на свой ред да доведат до пълното припокриване на двата кръга. Наистина ли е страшно чувството на самота!? Не мисля! Всъщност, въпрос на гледна точка! За миг само си помислете колко свобода имате, когато сте сам. Можете да бъдете непорочни или пък порочни, възпитани или пък цинични, можете да бъдете каквито искате, каквито се страхувате да бъдете, всякакви. Никой не може с възхвала или упрек да наруши ДА БЪДЕТЕ! Дали в самота ще бъдете уплашени или удовлетворени – Въпрос на гледна точка!
Ако вече сте се научили да потребявате удовлетворяващо самотата няма да изпитвате болезнената потребност да припокриете двата кръга,да сгазите другия, дори да се опитате да го премодулирате. Личното Ви останало пространство Ви предлага много и разнообразни възможности да запазите дразнещата мнозина усмивка, на човек имащ любовния усет.
Какво всъщност имате дотук – самота даваща Ви неприкосновена и чиста свобода. А какво друго освен възможности е свободата!?
Във вашия кръг са мислите и чувствата Ви, на база които сте изградили възгледи, поведение, вкусове, интереси, дори пороци. Същото важи и за кръга на другия. „Нямаме нищо общо!” е добре познато клише, с което често пъти си обясняваме конфликти, конфронтация, понякога раздяла. Когато сме загубили любовното си чувство това е първото обяснение, повече приличащо на оправдание, което изказваме. За мен тук изниква въпроса: Трябва ли непременно да имаме повече сходства и по – малко различия? И като следствие, и въпроса : Как постъпваме, ако различията преобладават ?
Не, сходствата не са и не могат да бъдат гарант, както че ще запазите усещането за любов, така и самата връзка. Какво от това, че харесвате един и същи жанр литература, кино!? Да си призная бих се притеснила малко, ако да речем харесваме един и същи мъж/жена ! Колкото до различията, възползвайте се от тях ! Различието не означава недостатък. Всъщност чрез различията можете да поддържате любовното чувство на задоволително ниво. Защо трябва непременно да споделяте страстта към моторите на половинката си, защо половинката Ви трябва да се захласва по слънчогледите, които Вие обожавате ? Не трябва ! Но само за момент си помислете – Вие двамата, спрели сте с чопъра насред слънчогледова нива... Защо трябва да се интересувате от футбол, защо трябва да се ангажира с хобито Ви фотография, да речем ? Не е нужно! Но, само си помислете – Вие облечена единствено с фланела на любимия му футбол отбор, а фотоапаратът...повечето имат и режим „самоснимачка”... Както се казва : „ Не се знае, от коя трънка ще изкочи заек!” Различните възгледи, поведение, вкусове, интереси, дори пороци могат и са източник , вдъхновение за да запазите онова, любовното чувство!
  В личният Ви кръг има и друг фактор, който кога повече, кога по – малко влияе на „окото” или Ние. Роднини, приятели и познати съчетава този фактор. Ако върху роднините не можете да упражните влиание и контрол, тъй и тъй ги сродявате, то върху приятелите е възможно. Дори и не се опитвайте да ги сближавате с половнката! Ако се харесат и си допаднат, сприятелят се нищо лошо в това. Ако ли не, пак нищо лошо! Всъщност не мисля, че има нещо непоправимо или пък вредно в това всеки да има свой и да ги запази като такива приятели. Стига да се запази добър тон и благоприличие, когато се налага да сте с неговите/нейните приятели! От приятелите си черпите знания, опит, информация, още гледни точки, които в подходящ момент бихте могли да употребите във взаимоотношенията си с половинката, така че да поддържате любовното усещане.
Много постулати могат да се изговорят за любовта и любовното чувство! За едни ще бъдат истина, за други лъжа! За едни изприказваните глупости до тук ще бъдат истина, за други лъжа! За мен истината е, че любовта е въпрос на гледна точка! Ако половинката Ви подари тиган не значи непременно, че е загубил любовното си чувство, може би просто се надява, че ще се сетите да сбъднете еротична мечта и да му приготвите „Бьов Строганов” облечена единствено в готварска престилка. Ако половинката Ви подари самобръсначка не означава непременно, че е загубила любовното си чувство. Може би, просто се надява да си оформите брада тип „катинарче”, защото изглеждате секси и възбуждащо.
Има само една истина за любовта! Любовта е без правила.






 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Live style
09.07.2009 13:20
...tvoeto pisane mnogo mi prilicha na napisanoto po live style spisaniqta. Tam vsichko e primeseno s razni marki , snobski etiketi i t.c. Ta ako copy paste ot takiva saitove Bravooo ... dobre se poluchava ! ta samo edno nesto ne mi e qsno nakraq e dobre da ima i pouka ...
цитирай
2. mariamarinova - Би било добре...
09.07.2009 20:32
обвинения и набеждаване в плагиатство да бъдат подкрепени с доказателства, в противен случай прилича на клевета. Но пък от позицията на анонимността лесно може да се изприказва всичко! Така отговороност за казанато не се носи!
цитирай
3. mariamarinova - Допълнение.
09.07.2009 21:19
Самата бележка, че написаното има прилика със стила на "Live style" списанията я приемам. След пореден прочит на материала аз също намерих сходства. Но пък от изразената анонимна позиция не съм убедена, че трябва да я приема като критика. Едно изречение от типа: "Не ми харесва, заради стила!" щеше да има повече тежест. Но така отправен коментарът - анонимен, с вмъкната клевета за плагиатство е незначителен и несериозен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariamarinova
Категория: Хоби
Прочетен: 221276
Постинги: 64
Коментари: 168
Гласове: 486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031